Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Son devrin manevi liderlerinden Hasan Kılıç Hocaefendi'ye Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum Hasan Efendi ile kısa bir süre önce yüz yüze görüşmüş, kendisinin hayır duasını almıştık. Rabb'im mekanını cennet eylesin.

(Irak) Özellikle terörle mücadele, ticaret, ulaştırma, enerji ve iklim değişikliğinin etkileri gibi başlıklarda atabileceğimiz adımları değerlendirdik.

“PKK'nın resmen terör örgütü ilan edilerek Irak'taki mevcudiyetinin sonlandırılması yönündeki beklentimizi bir kez daha vurguladık. Önümüzdeki dönemde inşallah bunun somut çıktılarını daha net göreceğiz.

Biz terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz. Biz bu konuda kararlıyız. Terörle ve terör örgütleriyle birlikte yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara meydanı asla bırakmayacağız.

Gazze'nin İsrail tarafından ele geçirilmesi başka işgallerin de kapısını aralar. Gazze'nin İsrailli hırsız teröristlerin yerleşimine açılması İsrail'i daha saldırgan, daha pervasız yapar. Buna müsaade etmemiz söz konusu olamaz.

Gazze konusu İslam dünyasının en önemli meselesidir. İslam dünyasının odaklanması, çözüm için akıl yürütmesi, gerçekçi ve etkili politikalar üretmesi gereken yer Gazze'dir.

(Gazze) Hem Hamaslı yetkililerle hem birçok ülkenin liderleri ile bu konuları görüşmeye devam edeceğiz. Birinci gündem başlığımız bu konudur ve çözüm için elimizden gelenin fazlasını yapmayı sürdüreceğiz.

Sayın Heniyye ile gerçekten çok samimi bir görüşme gerçekleştirdik. Biz hiçbir zaman Hamaslılar dâhil Filistinli kardeşlerimizi kendi başlarına bırakmayız. Bunun için şu ana kadar Gazze'ye 45 bin ton civarında yardım gönderdik.

Uluslararası Adalet Divanı önüne İsrail'in işlediği suçlara dair bütün belgeleri koyduk, koymaya devam edeceğiz. Gerçeği ortaya koymaya, İsrail'in cinayetlerini dillendirmeye devam edeceğiz.

Artık bölgede yeni bir düzen kuruluyor. Bunu Paşinyan da anlamış durumda. Umarım Ermenistan, diasporanın kendilerini esir ettiği karanlıktan kurtulup aydınlık yarınlar için yeni başlangıçlar yapma yolunu seçer.

Türkiye'nin yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. Sayın Özel'in ziyaretinin gerçekleşmesi hâlinde bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz.

“Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız."

 

Hibya Haber Ajansı