DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası 27 Nisan’da düzenlenecek olan Monaco E-Prix yarışında bu kez yeni bir tasarımla yer alacak. 

DS Performance ekibi tarafından geliştirilen DS E-TENSE FE23 Grand Gala'nın, sürücü koltuğunda iki Formula E şampiyonluğu bulunan ve 2019 Monaco E-Prix yarışını kazanan Jean-Eric Vergne ile takım arkadaşı 2022 Formula E şampiyonu olan ve aynı yıl Monaco E-Prix yarışını kazanan Stoffel Vandoorne yer alacak.

“Grand Gala” tasarımına sahip özel bir DS 7 E-TENSE 4x4 360 yol aracı da pilotların kullanımı için sunulacak.

DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Monaco’nun dört bir yanında karşılabileceğiniz gala etkinliklerinden ilham alan otomobilimiz bu kez ‘Grand Gala’ olarak adlandırılan ve Monaco yarışı için  özel olarak tasarlanan takım elbisesiyle karşımıza çıkacak. Olağanüstü araç kaplamasının yanı sıra pilotlar için de ‘Grand Gala’ temasından ilham alan muhteşem tulumlar ve kasklar tasarladık. Jean-Eric ve Stoffel’in Monaco turlarında kullanacağı ve yarış aracımızla aynı kaplama tasarımına sahip DS 7 E-TENSE 4X4 360 için de aynısı geçerli.  Ayrıca bu etkinliğe özel olarak ‘Automobilist’ dergisi tarafından tasarlanan büyüleyici posterlerde ‘Automobilist’ web sitesinde koleksiyoncuların beğenisine sunulacak. DS Perforformance ve iş ortağı Penske Autosport’un güzel ve yenilikçi çözümleriyle dolu bu özel yarışı heyecanla bekliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı