Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabulünün 102. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül, “istiklal ruhunu daima diri tutmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Başkan Beyazgül, “12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Aziz milletimizin fedakâr ve cefakârca verdiği mücadelenin kahramanlık destanının yazıldığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 102. yılının gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan, milletimizin kahramanlığını, istiklal ve istikbal uğruna gösterdiği fedakârlıkları ve milli mücadelemizi anlatan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı’nın her dizesi, egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin gür sesidir.

Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. Türk Milleti, ezelden ebede hür yaşayacağını tüm Dünya’ya bildirmiş, hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğini ruhunda gizli olan bağımsızlık ve vatan aşkıyla gözler önüne sermiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Milli şairimizin ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına iştirak ediyor; bu ülkeyi bizlere vatan kılan ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, duayla yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun inşallah”