Hacettepe Üniversitesi’nde görevli genç bir akademisyen olan, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayete kurban gittiğini belirten Karamahmutoğlu, ''Bu siyasi cinayetin mahkemeye sevk edilmesinin 16 ay sürmesinin yani geciktirilmesinin yine siyasal amaçlarla yapıldığı, siyasal amaçlarla bu dosyanın bekletildiği, seçimden seçime bekletildiği, her defasında seçim sonrasına bekletildiği kamuoyunda şüphe ile karşılanmıştı. Geciktirilmesinin şüphesi kamuoyunun zihninde siyasal amaçlarla yapıldığına ilişkin bir değerlendirmeye tabiidir.'' dedi.

Siyasi cinayeti işleyenleri tetikçilerinden başka karar alıcıların kimler olduğunu dosyada göremediklerini kaydeden Karamahmutoğlu, ''Bunun karartıldığını hatta dosyadan uzak tutulmaya çalışıldığını görüyoruz. Bundaki maksat elbette çok açık; Sinan Ateş cinayeti daha ne kadar süre ile politik bir şantaj, tehdit unsuru olarak kullanılacaktır? Kamuoyu bu sorunun cevabını merakla bekliyor.'' diyerek açıklamasını şöyle sonlandırdı:

''Elinde ülkücü kanı bulunan bazı siyasi kadrolar, adeta muktedirler tarafından rehin alınmıştır. AK Parti hükümetinden beklediğimiz; yargıya müdahale etmemesidir. Bu siyasi cinayetten bir menfaat devşirmemesidir. Türk adaletinden beklediğimiz ise bu cinayetin karar alıcılarını, azmettirenleri dosyaya dahil etmesi, adaletin eksiksiz olarak yerine getirilmesi ve toplum vicdanının daha fazla kanatılmaması, adaletin geciktirilmemesidir.''

Hibya Haber Ajansı