GSM teknolojisinin hayatımızın her alanına girmesiyle birlikte taşınabilir teknolojide özellikle ödemeler konusunda her alanda etkili olmaya başladı. Urfalı pazarcılar son zamanlarda Pazar yerlerinde yapmış oldukları satışlarda bu teknolojiyi daha aktif bir şekilde kullanmaya başladılar.

Taşınabilir POS cihazları ile Pazar yerlerinde satış yapmaya başlayan Urfalı pazarcılar, bu sayede yanında nakit para bulunmayan vatandaşlara da yardımcı oluyorlar. Satışların bu sayede artış sağladığına dikkat çeken Pazar esnafları, vatandaşlarında bu durumda oldukça memnun olduklarının altını çizdiler.

Haftalık olarak kurulan pazar tezgâhlarında alışverişlerin son yıllarda veresiyeye dönüştüğüne dikkat çeken Urfalı pazarcılar; “Son yıllarda alışverişler veresiyeye dönüştü. Bir hafta önce veresiye verdiğimiz vatandaşların birçoğunu diğer hafta göremiyorduk.

Hatta veresiye alışveriş yapan vatandaşlardan çok sayıda alacağımız olduğunu da söyleyebiliriz. Fakat taşınabilir POS cihazları sayesinde artık veresiye kültürü sona erdi. Hemen hemen son zamanlarda her vatandaşın cebinde kredi yada banka kartları bulunmakta. Bizlerde Pazar yerlerindeki satışlarımızı artık bu düzene göre ayarlamaya başladık. Pos cihazları artık vazgeçilmezimiz oldu. Böylelikle veresiye dönemi bizler içinde kapandı.” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR