Ebegümeci, su teresi, ısırgan otu, yabani sarımsak otu ve benzeri yaban otlarının çıkmaya başladığı bu günlerde vatandaşlar Pazar yerlerinde Urfalı vatandaşlar, sebze ve meyvelere oranla yaban otlarına daha çok rağbet gösteriyor.

Özellikle gözleme şeklinde tüketilen Yabani otlar Şanlıurfalı vatandaşların son zamanlarda sofrasından eksik olmuyor. Yabani otların aynı zamanda şifa kaynağı olduğunu söyleyen Urfalı vatandaşlar, sebze fiyatlarına oranla daha uygun bir şekilde aldıklarını belirttiler.

Pazar yerlerinde sebze ve meyve fiyatlarının son zamanlarda adeta ateş pahası olduğunu belirten vatandaşlar; “Ekonomik olarak çok kötü durumdayız. Alım gücümüz kısıtlı. Son zamanlarda bahar aylarının da başlamasıyla birlikte kırsal alanlarda çıkmaya başlayan yaban otları bizlerin besin kaynağı haline geldi.

Pazar yerlerinde uygun fiyatlara satışa sunulan yaban otlarını bizler gerek kavurma usulü, gerekse börek ve gözleme şeklinde tüketiyoruz. Sağlıklı lezzetli ve aynı zamanda ekonomik olan bu otları bizler çok seviyoruz” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR