6 Şubat tarihinde 11 ili etkileyen depremin ardından evsiz kalan vatandaşlar sığınabilecekleri kiralık daire ve evleri aramaya başladılar. Başta Şanlıurfa olmak üzere bölge genelinde bulunan illerde kiralık daire veya müstakil ev arayan vatandaşlar maalesef aradıklarını bulamadılar.

Özellikle deprem sonrası adeta büyük bir göç alan Şanlıurfa’da depremin olduğu dönemde gelen depremzedeler kiraladıkları ev ve dairelere yerleşince bu kez kent genelinde kiralık daire sıkıntısı baş gösterdi.

Emlakçıların bile kiralık daire arayışı içerisinde olduğu Şanlıurfa’da evlerini kiraya vermek isteyen insanların ise yüksek fiyatlar uyguladığı gözlemlenirken, Şanlıurfalı emlakçılar yüksek fiyatlara rağmen birçok vatandaşın bu evleri tutarak yerleştiklerini söylediler.

En düşük 1 artı 1 daire kirasının 6 bin TL’den başladığını belirten emlakçılar; “zaten ilimizde kiralar yükselmeye meyilliydi. Deprem sadece fay hattını değil, kira bedellerini de tetikledi. Kiralık ev veya daire bulamayan vatandaşların birçoğu çadırda kalmakta birçoğu ise yüksek kira bedellerini ödeyemedikleri için bulabilecekleri ucuz evleri aramakta. Fakat ne yazık ki il genelinde şu anda kiralık daire bulmak çok zor. Olanlarda ateş pahası” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR