WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Kacır: Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerimiz birer üretim üssüne dönüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, son 22 yılda oluşturulan güven iklimi ve yatırım ortamıyla beraber Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerin birer üretim üssüne dönüştüğünü bildirdi.

Bakan Kacır: Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerimiz birer üretim üssüne dönüştü
Paylaş:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, son 22 yılda oluşturulan güven iklimi ve yatırım ortamıyla beraber Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerin birer üretim üssüne dönüştüğünü belirtti.

Özel sektörün yeni yatırımlarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerinin büyümeye ve üretmeye devam edeceğine dikkati çeken Bakan Kacır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu dönemde; Batman’ın ihracatı 597 kat artarak 600 bin dolardan 359 milyon dolara, Diyarbakır'ın ihracatı 47 kat artarak 7 milyon dolardan 329 milyon dolara, Gaziantep'in ihracatı 16 kat artarak 619 milyon dolardan 10,7 milyar dolara yükseldi. Şanlıurfa’da 2 bin 425 yatırım teşvik belgesiyle 124 milyar lira yatırım ve 103 bin istihdamın, Van’da 776 yatırım teşvik belgesiyle 44 milyar lira yatırım ve 47 bin 500 istihdamın, Bitlis’te 546 yatırım teşvik belgesiyle 24,3 milyar lira yatırım ve 30 bin 600 istihdamın, Bingöl’de 341 yatırım teşvik belgesiyle 42,1 milyar lira yatırım ve 13 bin 600 istihdamın önünü açtık.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.