WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

A1 Capital: Endeks, dün 4.97 puan artışla 9753.17 puandan başladı

İstanbul, 19 Eylül (Hibya) -A1 Capital, endeksin dün 4.97 puan artışla 9753.17 puandan başladığını bildirdi.

A1 Capital: Endeks, dün 4.97 puan artışla 9753.17 puandan başladı
Paylaş:

A1 Capital:'in raporuna göre, endeks, dün 4.97 puan artışla 9753.17 puandan başladı. Gün sonunda da yüzde 0.17 değer kazanımı ile endeks 9774.49 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 9736-827 bandında hareket gözlendi. Borsa İstanbul, 62.80 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 33 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 65 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Sigortacılık, Finansal Kiralama-Faktoring ve Ticaret” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Taş-Toprak, Madencilik ve Elektrik” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Bim Mağazaları, Sabancı Holding ve Akbank hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Batıçim, Sasa ve Anadolu Efes hisselerinden geldi.

İki gündür süre gelen alım iştahının bir önceki işlem gününden fazla olmamasına rağmen genelinin pozitif oluşunu olumlu yorumlanan raporun tamamı şöyle:

"Bu sayede önceki işlem günündeki tepki alımlarının dünde devam etmesi ve satışları karşılamasıyla endeks düşen kanalın üst bandında kalmayı başardı. Majör merkez bankalarından beklenen gevşeme adımları gelmeye başladı. ECB’nin politika faizinde 25 baz puan indirime gitmesinin ardından FED’in de faiz indirimine kesin gözüyle bakılsa da; 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan mı olacağına dair belirsizlikler sürüyordu. Dün akşam saatlerinde FED’in de 50 baz puan indirime gittiği açıklandı. Böylece, Fed 4 yıl aradan sonra ilk kez indirime gitti ve politika faizini yüzde 4,75-5,00 aralığına çekmiş oldu.

Majör merkez bankalarından sıkı para politikasının yerini gevşeme adımlarına bırakırken içeride bugün gözler TCMB’nin faiz kararında olacak. TCMB’nin faiz patikasında bu ay değişiklik yapması beklenmemesine rağmen toplantı ardından yayımlanacak karar metnindeki mesajlar kritik olacak. Güne tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste direnç noktası olarak takip ettiğimiz 9840 noktasının üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamayacağını izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde 9950 direnç seviyesine kadar yükselişler
ivmelenebilir. Olası geri çekilmenin yaşanması durumunda ise ilk etapta 9765 destek seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9650 ve 9520 desteklerini dikkate alacağız."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.