WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

CHP'li Yontar: Her 8 kadından 1'i meme kanseri riskiyle karşı karşıya

Tekirdağ, 9 Ekim (Hibya) - Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM Genel Kurulu'nda Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekerek konuşmasının sonunda peruğunu çıkardı.

CHP'li Yontar: Her 8 kadından 1'i meme kanseri riskiyle karşı karşıya
Paylaş:

Bir kadının yaşamı boyunca meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 13 olduğuna dikkat çeken Yontar, “Her 8 kadından 1'i meme kanseri riskiyle karşı karşıya” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ise Meme Kanseri Farkındalık Ayına ilişkin açıklama yaptı. Kendisi de meme kanseri ile mücadele veren Vekil Yontar, kürsüde peruğunu çıkardı. Yontar, meme kanseri ile ilgili risk faktörlerini ve erken teşhisin önemini dile getirerek, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumları iş birliği yapmaya çağırdı.

Yontar, Dünya Sağlık Örgütü’nün meme kanseri farkındalığının artırılması için 2004 yılında başlattığı kampanyayı hatırlattı. Yontar, “Meme kanseri ülkemizde ve dünyada kadınlar arasında en sık rastlanan kanser türlerinden biridir. Bir kadının yaşamı boyunca meme kanserine yakalanma riski yüzde 13'tür, yani her 8 kadından 1'i meme kanseri riskiyle karşı karşıyadır. Ne yazık ki çevre kirliliği ve tağşiş gıdalar bu riski her geçen gün artırmaktadır.” dedi.

Meme kanserinde erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayan Yontar, kadınların kendi kendini elle muayene etmelerinin gerekliliğini belirtti. Erken tanı ile meme kanseri kaynaklı ölümlerin büyük oranda önüne geçilebileceğini belirten Yontar, 30 yaşından itibaren her kadının düzenli taramalardan geçmesi gerektiğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.