Son yüzyılın en şiddetli olaylarının yaşandığı bölgemizde hayat normale dönerken maalesef Pazar yerlerini adeta ateş bastı. Sebze ve meyve fiyatları 5 katına çıktı. Vatandaşlar son yüzyılda deprem ve sel etkisinin bile bu kadar yüksek seviyede insanları etkilemediğini söylediler.

Özellikle biber ve domatesin kilogram fiyatının 30 ila 40 TL arasında başladığına dikkat çeken vatandaşlar; “Yaklaşan Mübarek Ramazan ayı öncesinde ne yazık ki, insanların bu kadar vicdansız olmaları bizleri deprem ve sel felaketi kadar üzmedi.

Pazar yerlerine çıkamaz olduk. Sadece birer kilogram sebze alsak bile 150 TL’nin üzerinde tutuyor. Evimize ne götüreceğimizi bilmiyoruz. Deprem ve sel sadece gariban insanları etkiledi. Fakat vicdansız insanların zerre kadar umurunda olmadı.

Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Fiyatlar Ramazan ayı içerisinde daha çok artacaktır. Buna bir an önce müdahale edilmeli. Yüksek sebze fiyatları nedeniyle evlerimize bir parça yiyecek götüremez olduk. Böyle giderse şayet Ramazan ayında iftar sonrasında orucumuz devam edecek. Bir an önce bu fiyatlara müdahale edilmeli” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR