Şanlıurfa’da Bayram Öncesi Güvenlik Alarmı

GÜLİZAR ORAK

29-05-2025 11:34

GÜLİZAR ORAK YADI:Kurban Bayramı Öncesi Güvenlik ve Denetim Seferberliği Şanlıurfa’da Başladı**

Kurban Bayramı yaklaştıkça Şanlıurfa’da sokaklarda, pazarlarda, kurban satış alanlarında yoğunluk artmaya başladı. Bayram öncesi alışveriş telaşı bir yanda, kurbanlık alımları diğer yanda derken hem şehir merkezinde hem ilçelerde hem de kırsalda hareketlilik yaşanıyor. Ancak bu hareketliliğin bir de görünmeyen ama önemli bir boyutu var: *Güvenlik ve denetim.*

Her bayramda olduğu gibi bu yıl da bazı art niyetli kişiler vatandaşlarımızın bayram sevincini gölgelemek istiyor. Özellikle kurbanlık satış noktalarında *sahte para, **dolandırıcılık* ve *huzuru bozan asayiş olayları* ne yazık ki geçmişte yaşandı. Kurbanlık satan vatandaşlarımız emeklerinin karşılığını alamadan mağdur edildi. Bayramın ilk günü, ikinci günü hayvanını satan üreticinin cebine sahte para bırakıp giden dolandırıcılar, ne yazık ki bu güzel bayramın maneviyatına gölge düşürüyor.

İşte tam da bu yüzden bu bayram öncesinde Şanlıurfa’da adeta bir *güvenlik ve denetim seferberliği* başlatıldı.

### *Emniyet, Jandarma, Tarım ve Ticaret Müdürlükleri Görev Başında*

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü koordineli bir şekilde sahaya çıktı. Kurban pazarlarında *sahte para uyarıları* yapılmaya başlandı. Satıcılar tek tek bilinçlendiriliyor, sahte paranın nasıl ayırt edileceği konusunda bilgilendiriliyor. Aynı şekilde kurban almaya gelen vatandaşlar da olası dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları için uyarılıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ise kurbanlıkların sağlık kontrollerini ve satış şartlarını denetliyor. Kaynağı belirsiz, sağlıksız hayvanların satışına geçit verilmiyor. Hem halk sağlığı hem de dini vecibelerin doğru bir şekilde yerine getirilmesi açısından bu denetimler büyük önem taşıyor.

Öte yandan Ticaret İl Müdürlüğü de fahiş fiyat uygulayanlara, stokçulara karşı ciddi adımlar atıyor. Sadece 2025 yılının ilk 5 ayında Şanlıurfa’da *5.481 işletme denetlenmiş, **115.733 ürün incelenmiş* ve *1.085.938 TL idari para cezası* kesilmiş durumda. Bu denetimler gösteriyor ki devlet tüm kurumlarıyla vatandaşın yanında, tüketicinin hakkını savunmak için sahada.

### *Bu Seferberlik Huzurumuz İçin*

Tüm bu yapılanlar sadece bir görev değil, bir hizmettir. Huzurumuzun, sağlığımızın ve güvenliğimizin korunması için gece gündüz görev yapan emniyet güçlerimize, jandarmamıza, tarım ve ticaret müdürlüklerimizin sahada ter döken çalışanlarına teşekkür etmemek elde değil. Şanlıurfa Valimiz başta olmak üzere, Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız ve ilgili tüm kurumlarımız bu süreçte örnek bir koordinasyon sergiliyor.

Bu bayramda temennimiz şudur: *Hiçbir vatandaşımız dolandırılmasın, hiçbir üreticimiz sahte para mağduru olmasın, herkes gönül rahatlığıyla ibadetini yapsın, alışverişini güvenle yapsın.* Kurban Bayramı barışın, paylaşmanın, dayanışmanın adı olsun.

Biz gazeteciler olarak da görevimiz halkı bilgilendirmek, uyarmak ve bu çabaları kamuoyuna doğru şekilde aktarmaktır. Huzurlu bir bayram geçirmek istiyorsak sadece güvenlik güçlerine değil, hepimize sorumluluk düşüyor. Dikkatli olalım, duyarlı olalım, bayramı bayram gibi yaşayalım.

Herkese şimdiden *huzurlu, güvenli, bereketli bir Kurban Bayramı* diliyorum.

DİĞER YAZILARI Şanlıurfa'da Güvenlik Güçleri Suçla Mücadelede Destan Yazıyor 01-01-1970 03:00 NESİLLER BİTİYOR, UYANIYOR MUYUZ? 01-01-1970 03:00 Anneler Günü... Bir Eksik, Hep Eksik 01-01-1970 03:00 Anne Olmak: Sevginin ve Fedakârlığın Eşsiz Hikayesi 01-01-1970 03:00 Okula Gitmeyen Öğrenciler ve Annelerin Yorgunluğu ~~ 01-01-1970 03:00 Şanlıurfa'nın Su ve Elektrik Kesintileri 01-01-1970 03:00 Gazze’deki Soykırım: İnsanlığın Kara Lekesi 01-01-1970 03:00 Anafartalar Zaferi'nin 109. Yıldönümünde Kahramanlarımıza Şükran ve Minnet 01-01-1970 03:00 Çalışan Kadın İşçilerin Durumları: Zorluklar ve Çözümler 01-01-1970 03:00 Gülizar Orak Yazdı: Terörle Mücadelede Kararlılık ve Cesaret 01-01-1970 03:00 Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü: Suçla Mücadelede Kararlılıkla İlerliyor 01-01-1970 03:00 Hz. Muhammed ve İslam'ın Yolculuğu 01-01-1970 03:00 Şanlıurfa'nın Kutsal Misafiri: Hazreti İbrahim 01-01-1970 03:00  Türkiye'de Son Yaşanan Ekonomi Durumu 01-01-1970 03:00 Hamas-İsrail Çatışmalarında Son Durum 01-01-1970 03:00 Şanlıurfa'daki Kadınların Karşılaştığı Temel Sorunlar Ortaya Çıkarıldı 01-01-1970 03:00 Şanlıurfa'da Gençlik: İşsizlik ve Gelecek Perspektifleri" 01-01-1970 03:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zulme sessiz kalmayın çağrısı 01-01-1970 03:00 Kısa süre içinde köşe yazım gelecek 01-01-1970 03:00