Kaza, sabah 05.00 sıralarında Honaz ilçesine bağlı Dereçiftlik Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Afyon'dan Denizli yönüne seyir halinde olan karayollarına ait kum yüklü 06 CJE 049 plakalı tır, sürücüsünün kontrolünden çıktı. Hakimiyeti sağlanamayan tır, bariyerleri kırıp, Afyon istikametinde seyir halinde olan ve bir düğüne gidecek yolcular tarafından kiralandığı öğrenilen 48 E 4505 plakalı yolcu otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs ile tır şarampole devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve trafik ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırırken, sıkışan yaralıları ise itfaiye ekipleri kurtardı. Yapılan ilk incelemelerde otobüste 6 kişinin öldüğü ve tır şoförü ile birlikte 43 kişin yaralandığı öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.    

 

Savcılıktan 6 kişinin öldüğü kaza ile ilgili açıklama

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Honaz ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 43 kişin yaralandığı kazayla ilgili soruşturmada iki Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini açıkladı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, “2 Eylül 2023 günü saat 03.50 sıralarında Denizli-Honaz-Dereçiftlik Mahallesi Denizli Ankara Karayolu Ankara istikameti Cezaevi kavşağı mevkiinde, 48 E 4505 plakalı yolcu otobüsü seyir halinde bulunduğu esnada, karşı şeritten gelen 34 DZP 704 çekici ve 06 CJE 049 dorse plakalı tırın orta refüjü kırarak karşıya geçmesi ve yolcu otobüsüne çarpması sonucunda trafik kazası meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre, otobüste bulunan 48 kişiden 42'si yaralanmış, 6 kişi vefat etmiştir. Olayla ilgili derhal soruşturmaya başlanmış olup iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” denildi.