Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, peygamberlerin ayak izi olduğuna inanılan ve dünyada ilk tarımın yapıldığı yer olarak kabul edilen Harran ilçesinde incelemelerde bulundu.

 

Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin’in eşliğinde ilk olarak Şuayip Antik Kentini ziyaret eden Vali Şıldak, sırasıyla Han El-Ba’rur, Bazda Mağaraları, Hayati El Harrani Türbesinde incelemelerde bulundu. Sahip olduğu binlerce yıllık tarihi değerlerle Harran’ın eşsiz bir bölge olduğunu kaydeden Vali Şıldak, “Her biri ayrı öneme sahip tarihi ve turistik değerleriyle ilçemiz, sahip olduğu bereketli toprakları sebebiyle yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, birçok istilayla karşılaşmış. Bu medeniyetlerin izlerini günümüzde bu topraklarda görebiliyoruz. Bu yönüyle tarihi keşfetmek isteyenleri Harran’ı görmeye davet ediyoruz” dedi. 

İncelemelerinin ardından ilçe merkezinde bulunan Aile Destek Merkezi bünyesinde bulunan Keçe İşleme, Seramik ve Ahşap Atölyelerini ziyaret eden Vali Şıldak, burada üretilen ürünleri inceledi. Usta öğreticiler ve çalışan personele başarılar dileyen Vali Şıldak, ilçe temasları kapsamında son olarak Harran Kümbet Otel ile Harran Gastronomi merkezini ziyaret etti.