Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Güler, tatbikatın “Seçkin Gözlemci Günü”ne katılan Bakanlar ve Komutanlar ilk olarak tatbikatın senaryosuna ilişkin brifing aldı. Brifing sonrası tatbikatı takip eden Bakan Yaşar Güler ve diğer bakanlar, tatbikat sonunda görevli personeli tebrik etti.

Telsizden komandolara seslenen Bakan Yaşar Güler, "1-2 saatlik sürede bugünkü modern harbin gereklerini her şeyiyle yerine getirdiğinizi görmekten büyük bir memnuniyet duyduk ve hepinizle gurur duyuyoruz. Başarılar diliyorum, hepinizi gözlerinizden öpüyorum." dedi.

Bakan Yaşar Güler ve diğer Bakanlar, tatbikatta kullanılan silah teknolojilerini de inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yaşar Güler, tatbikatta başarı gösteren personeli de kutladı. Kısa bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler, "Bugün Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte çok önemli bir tatbikatın icrasını seyrettik. Bu tatbikatın bu yılki önemini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu tatbikatı bu yıl iki defa yapıyoruz: Birincisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını kutluyoruz. İkincisi de büyük liderimiz Haydar Aliyev'in doğumunun yüzüncü yılı olması nedeniyle bu tatbikatı bu yıl büyük bir gururla iki defa icra ediyoruz. Hepinizi izledik, hepinizle büyük gurur duyduk. Allah hepinizi korusun, sizlere başarılar diliyorum." diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı