Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle düzenlenen “Girişimci ve Üreten Kadınlar Buluşması Emek Veren Eller” Fuarında girişimcilik ruhu yansıtılarak Şanlıurfalı kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri birbirinden güzel ürünler sergileniyor.

Ürettikleri ürünü, markalarını tanıtma fırsatı yakalayan Şanlıurfalı kadınlar Şanlıurfa Fuar Merkezinde kurulan stantlarda ziyaretçilerini ağırlıyor. Bir yandan tanıtım yapan kadınlar diğer yandan ürettikleri ürünlerden ziyaretçilere tattırarak satış yapma imkanı buluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kadınlarımız şunu diyorlar. Ben de kendi işimi yapmak istiyorum. Kendi işimi kurmak istiyorum diyorlar. Benim yanımda çocuğum da olsun diyor ayrılamıyorum ondan diyor o girişimci kadınlar bugün buradalar. Kadınlar hiçbir zaman kendilerini düşünmüyor. Ailelerini, çocuklarını ve eşini düşünüyor. Ailesine destek olmayı istiyor. Buradaki kadınlar, ben ülkemin geleceğini, çocuklarımın geleceğini düşünürüm diyen kadınlardır. Hafta sonları ev ziyaretlerinde o kadınlarımızın hanelerine giderek ihtiyaçlarının karşılanması noktasında sosyal yardım ekiplerimizle birlikte hareket ediyoruz. Tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir isteklerinin, taleplerinin olması halinde de yine belediyemize başvurmalarını istiyoruz. Şimdi de ihtiyaç sahibi kadınlar için evlerimizi tamamladık.” diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise “Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Kadına verilen değer, kadının öne çıkarılması, onun girişim gücünün desteklenmesi bizim hem medeniyetimizin kültürümüzün inancımızın bir gereği hem de modern dünyanın getirdiği kadınlarla buluşturulması anlamına geliyor. İfadelerine yer verdi.

Gazeteci Hande Fırat, “Biz ayakları üzerinde durabilen kadınlarız. Evlerinde ayakları üzerinde durabilen kadınlarız. Her işi aslında yapabilen kadınlarız. Evlerimizde hiçbir kadının bu ampulü ben değiştiremem dediğini duymadım. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti'nin kadınlarıyız. Biz kadınlar taşın üstüne evimizde ve iş yerlerimizde taş koyuyoruz. Koymaya da devam edeceğiz. Buradaki tüm kadınları tek tek tebrik ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı