Menteşe ilçesi Tayyare Meydanı’nda açılışı yapılan 100. Yıl Anıtı açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ev sahipliğinde CHP Muğla milletvekili Cumhur Uzun, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anıt açılışında vatandaşlara Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk ve Türk bayrağı dağıtıldı.

100. Yıl Anıt açılışı Cumhuriyet’in 100.yılına yakışan Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı Tiyatro topluluğu gösterisi, Vals ve Halk Oyunlarıyla renklendi. Açılış sonunda yine büyükşehir konservatuvarı Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları katılımcılar için çaldı.

100. Yıl Anıtı açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Cumhuriyet’in 100. yılının kendisinin görev dönemine denk gelmesinin ve bu eseri Muğla’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi ve bundan sonra da Cumhuriyet ile yürümeye, Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Hibya Haber Ajansı