100 Yıllık Cumhuriyet Paneli yoğun ilgi gördü

Tüm haftaya yayılan kutlamaların ilki, 24 Ekim Salı günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen “100 Yıllık Cumhuriyet” paneliyle başladı. Panel; gazeteci - yazar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir dönem Genel Başkanlığını yürüten Altan Öymen, gazeteci - yazar Özem Özdemir ve panelin kolaylaştırıcılığını yapan Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lütfiye Hilal Akgül’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

3 gün boyunca Cumhuriyet bandosu mahalleleri dolaştı

25-28 Ekim tarihleri arasında üç gün boyunca Şişli’nin 25 mahallesinde 100. yıla özel bando gösterileri düzenlendi. Bir hafta boyunca Şişli esnafına ve halka Türk bayrakları dağıtıldı.

27 Ekim Cuma günü ise saat 12.00’de Pera Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından 100. yıla özel olarak yapılan eserlerin yer aldığı; “100. Yıl Cumhuriyet ve Atatürk Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Sergi, yıl sonuna kadar Şişli Belediyesi ana binasının girişinde bulunan Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Betül Demir’le Cumhuriyet heyecanı coşkuya dönüştü.

28 Ekim’de mimar Gökhan Avcıoğlu’nun Arma isimli çelik heykeli GAD ve Şişli Belediyesi iş birliğiyle Habitat Parkı’nda sergilenmeye başlandı. Anadolu'da Tunç Çağı'nda ay tanrısı olarak saygı gören Arma tanrısının, Gökhan Avcıoğlu’nun ellerinde yeniden hayat bulmasıyla ortaya çıkan heykel, 30 Kasım’a kadar Habitat Parkı’nda sanatseverleri bekliyor olacak.

Şişli 100. Yıl Cumhuriyet Halk Koşusu

29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yine halkın yoğun katılım gösterdiği halk koşusuyla başladı. Saat 09.00’da, Mecidiyeköy Meydanı’ndan başlayarak Kurtuluş Son Durak’ta son bulan ve 7’den 70’e yüzlerce Şişlilinin katıldığı “Şişli 100. Yıl Cumhuriyet Halk Koşusu”na Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de eşlik etti. Koşu sonrasında ilk üçe girenlere ödülleri, Başkan Muammer Keskin tarafından taktim edildi.

Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl kortej yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleştirildi

Yine 29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının değişmez adresi olan, Halaskargazi’deki Şişli Atatürk Evi Müzesi önünde Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Korteji oluşturuldu. Saat 19.00’da Atatürk Evi önünden hareket eden kortej, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in önderliğinde bandolar, marşlar, meşalelerle ve bayraklarla Maçka Demokrasi Parkı’na kadar yürüdü.

Hibya Haber Ajansı