Başkan Altay personel motivasyonunun önemine dikkat çekti

Belediyelerdeki en önemli gündemlerden birisinin de yalın belediyecilik anlamında dijitalleşme olduğunu belirten Başkan Altay, “Artık vatandaşın belediyeye gelmeden hizmet aldığı, insanların bulundukları yerden işlerini halledebildikleri bir teknolojiye kavuşmuş durumdayız. Bu da bizim için önemli gündem maddelerinden birisi. Ben bu konuda önemli işlerden birisinin de personel motivasyonu olduğuna inanıyorum. İşi en iyi sadeleştirecek, israftan kaçacak, onu yapan kişidir. Çünkü bütün aşamalarını bizim bilme şansımız yok. Onun için belediye çalışanlarımızın sürece katkısı çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

“Bizim görevimiz vatandaşlarımızın memnuniyetini yükseltmek”

Açılış konuşmaları ve birinci oturum sonrası verilen aranın ardından Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilçin Meydan’ın başkanlığını yaptığı “Yüzüncü Yılda Yerel Yönetimler ve Verimlilik” başlıklı ikinci oturumda da konuşan Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir hizmetlerinden bahsetti.

“Dijital uygulamaların önemli afetler, salgın hastalıklar gibi olağanüstü durumlarda ortaya çıkıyor”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlere de değinen Başkan Altay, “Depremde biliyorsunuz çok büyük bir imtihandan geçtik. Özellikle akıllı şehircilik uygulamalarının afet anlarında da işimize ne kadar yaradığını görmüş olduk. Şimdi onunla ilgili de bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle altyapıda bütün işlemlerimizin dijitale dönüşmesi hem iş yükümüzü ciddi manada azaltıyor, kişiye bağlı olmaktan çıkıyoruz hem de afet durumunda müdahale etmemiz gereken yeri kendi şehrimizde ve diğer şehirlerde çok kolay tespit etme imkanına da kavuşmuş oluyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Oturumda; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile TBB Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da “Yalın Belediyecilik” kapsamında şehirlerinde yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Hibya Haber Ajansı