Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde faaliyet gösteren Fecr İnsani Yardım Derneği, Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayarak, oradaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Fecr İnsani Yardım Derneği ve Gazze'de faaliyet gösteren Aile ve Hayat Derneği ile birlikte ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında, her gün sıcak yemek ikramında bulunuyorlar. 

Son günlerde yaşanan abluka nedeniyle oldukça sorunlu ve sıkıntılı bir süreç yaşayan aşevi, çok zorlu şartlarda yemek üretmeye devam ediyor.

Dernek çalışanları, sıvı yakıt ve gıdanın tükenme noktasına geldiğini belirterek, faaliyetlerin durma noktasına geldiğini belirttiler.

Tüm dünyaya çağrıda bulunan Fecr İnsani Yardım Derneği ve Aile ve Hayat Derneği, bir an önce bu soykırımın durmasını ve ablukanın kaldırılarak, insani yardımların sürdürülmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istediler.

Dernek yöneticileri, bir an önce bütün dünyanın bu soykırıma dur demesi için İsrail'in bu saldırılarının acilen durdurulması gerektiğini belirttiler.

Her gün sıcak yemek veren Fecr İnsani Yardım Derneği, hayır sahiplerinin desteklerinin artarak devam etmesi için çağrıda bulunduklarını belirtiler.