Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile Gazze'deki durum, sivillerin korunmasının önemi ve Gazze'deki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesine karşı görüşmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Mısır'a, Gazze'deki sivillere yardım ulaştırma konusundaki liderliği için teşekkür ettim." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile yaptığı görüşmede, Gazze'de yaralanan Ürdünlü sağlık personeli için duyduğu endişesini paylaşarak, sivil ve sağlık personelinin korunması gerektiğini vurguladı.

Blinken, Ürdün'ün, Gazze'deki Filistinlilere insani yardım sağlama konusundaki ortaklığı için minnettar olduğunu belirtti.

Ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Gazze'ye insani yardımın artırılması ve hızlandırılması çabaları üzerine konuştuk. Batı Şeria'da yerleşimci aşırıcılık şiddeti ile mücadele etmek ve gerilimi azaltmak için olumlu adımların acil bir şekilde atılması gerekliliğini vurguladım." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı