Kripto para sektörünün en büyük şirketi Tether, yasa dışı faaliyetlerle mücadele etme ve emniyet güçlerine yardım yoluyla mağdurlara destek sağlama konusundaki kararlılığını sürdürüyor. ABD Adalet Bakanlığı'nın basın bülteninde yer aldığı gibi Tether, emniyet güçlerinin kötü aktörleri engellemesi ve mağdurların zararının giderilmesi için bir kez daha yardım sağladı.

Finansal ekosistemin bütünlüğünü korumaya olan bağlılığı doğrultusunda yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi'ni iş birliği platformuna dahil eden Tether, Federal Soruşturma Bürosu ile de çalışacak. Bu stratejik girişim, ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturulan suçlardan etkilenen mağdurlara önemli bir destek sunmayı amaçlıyor. Tether, kötü aktörlerle mücadele etmek ve mağdurların zararlarının giderilmesine katkıda bulunmak için emniyet güçleriyle uyumlu bir biçimde çaba gösterme kararlılığını sürdürüyor. 

Tether CEO’su Paolo Ardoino, şirketin duruşunun altını çizdiği açıklamasında şunları söyledi: “Tether, emniyet güçlerinin çabalarını destekleme ve mağdurların zararlarının giderilmesine yardımcı olma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. USDT’nin veya herhangi bir kripto para biriminin yasa dışı amaçlarla kötüye kullanılmasını kınıyoruz. Bu faaliyetleri engelleme konusunda çok kararlıyız. Bu doğrultuda, emniyet güçleriyle devamlı olarak iş birliği içerisindeyiz.”

Hibya Haber Ajansı