Tether, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nin (OFAC) Özel Olarak Belirlenmiş Kişiler (SDN) Listesi'nde yer alan, yaptırım uygulanmış faaliyetlerle mücadele etmek adına yeni bir gönüllü cüzdan dondurma politikası başlattı.

 

Dünya genelindeki kullanıcılar için güvenli ve güvenilir bir ortam sağlamayı amaçlayan şirket, mevcut güvenlik protokollerini desteklerken, bu politikayı da hayata geçirerek proaktif adımlar atıyor. Tether bu adımlarla birlikte artık ikincil piyasada teklif verecek ve platformundaki cüzdanlar için uyguladığı kontrollere de devam edecek. 

 

Bu politikaya uygun olarak Tether, daha önce SDN Listesine eklenen cüzdanların dondurulması da dahil olmak üzere ek ihtiyati tedbirler aldı. Şirket bu yaklaşımla, Tether token’larının olası kötüye kullanımını proaktif olarak önlemeyi ve güvenlik önlemlerini artırmayı amaçlıyor.

 

Hayata geçirdikleri yeni politikaya ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO’su Paolo Ardoino, “SDN Listesine eski ve yeni eklenenlerin cüzdanlarının dondurulmasını gönüllü bir şekilde gerçekleştirdik. Bu sayede stablecoin teknolojisinin olumlu kullanımını daha da güçlendirebilmeyi ve tüm kullanıcılar için daha güvenli bir ekosistemi yaratmayı hedefliyoruz. Bu stratejik karar, küresel ekosistemimiz için en yüksek güvenlik standartlarını korumaya ve küresel kolluk kuvvetleri ve düzenleyicilerle yakın çalışma ilişkimizi genişletmeye yönelik kararlılığımızı gösteriyor.” dedi.

 

Tether, bu girişim ile stablecoin kullanımını güvence altına almak için küresel düzenleyiciler ve kolluk kuvvetleriyle daha yakın çalışmaya yönelik proaktif bir çaba ortaya koyuyor. Sektördeki standardı bir kez daha yükselten şirket kullanıcı güvenliğine öncelik verme kararlılığını sürdürüyor ve bu politikanın topluluğa getireceği olumlu katkıyı sabırsızlıkla bekliyor.

Hibya Haber Ajansı