DİSK Genel-İş Sendikası İzmir şubelerine üye işçiler, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ ın DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendika yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve de Başkan Soyer' in katıldığı eylemde, işçiler asgari ücret talepleri ile vergi düzenlemesinin adil olması istendi.

Montrö Meydanı’ndan ellerinde döviz ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen işçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. İşçiler ayrıca asgari ücrete yönelik zam taleplerinin dikkate alınmamasına, taşıdıkları temsili bir tabutla tepki gösterdi.  

“Çekin elinizi soframızdaki ekmekten”

Vergide adalet istediklerini belirten Çerkezoğlu, “ İkinci yüzyıla girdiğimiz bu süreçte emeğin milli gelirden aldığı pay, en düşük düzeyde. Yüksek enflasyon karşısında her gün biraz daha yoksullaşıyoruz. Ağır vergi yükü altında ücretlerimiz veriliyor. Çekin elinizi soframızdaki ekmekten. Elinizi çekin işçinin, emekçinin, çocuğumuzun geleceğinden” dedi.

Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan bir sistemin olması gerektiğine vurgu yapan Çerkezoğlu, “ Adil vergi sistemi için TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifinin oy birliği ile meclisten geçirilmesini istiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz ve hakkımız olanı alana kadar mücadele edeceğiz. Bir ortalama ücret olan asgari ücretin 15 kişinin bir masa etrafında toplanıp, milyonlar hakkında karar verdiği sürece hayır demek için alanlardayız. Asgari ücretin gerçek bir toplu pazarlık süreci ile belirlenmesi için alanlardayız” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı