Zabıta Daire Başkanlığı, sabit saat uygulaması nedeniyle sabah erken saatlerde hava aydınlanmadan okula giden öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve trafikte görünür olabilmesi amacıyla başlattığı sticker uygulamasını sürdürüyor.

60 bin sticker ücretsiz dağıtılacak

Bu sene de Finlandiya Büyükelçiliği iş birliğiyle fosforlu reflektörlerin yanı sıra reflektörlü kol bandı da dağıtılmaya devam ediyor.

Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, uygulamaya ilişkin,  “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin de yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize sağladığımız kantin desteği, sınav ücretlerinin ödenmesi, servis desteği, abonman desteği, kırtasiye desteği, bayram harçlığı desteği ve karne hediyesi gibi uygulamalarımızın yanında 3. yılına giren “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” projesi kapsamında da öğrencilerimizin okula güvenle gelip gitmelerini ve trafikte güvenlerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu yıl dağıtacağımız stickerlarla birlikte toplamda 60 bin stickerı öğrencilerimize ulaştırmış olacağız.” diye konuştu.

Öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak amacıyla Ankara Zabıtası tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında reflektörlü çıkartmalar ile kol bantları kent genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Hibya Haber Ajansı