DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, basın ve ifade hürriyetinin korunmasının mutlak demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Kamuoyunu doğru, tarafsız ve objektif habercilik şiarıyla bilgilendiren, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Basın mensuplarının, meslek ilkelerini ve milletin hassasiyetlerini dikkate alarak demokrasinin işlerliği için görev yaptığını söyleyen Karal, basının, demokrasinin dört sacayağından biri olduğunu vurguladı. Gazetecilerin yaptıkları görevle kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesini sağladığını bildiren DEVA Partili Karal, 10 Ocak’ın da vatandaşların haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz demeden çalışan gazeteciler için özel bir anlam taşıdığını kaydetti. Karal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın ve ifade hürriyeti çerçevesinin korunması, çeşitliliğin, çoğulculuğun ve özgürlüğün sağlanması mutlak demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basın mensuplarımız da, bu ulvi görevi yaparken meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkelerine uyarak görev yapmakta, demokrasinin işlerliği açısından vatandaşların haber alma hakkının korunmasını sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu doğru, tarafsız ve objektif habercilik şiarıyla bilgilendiren, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri ve gayretle toplumun haber alma hakkını temin eden muhabirinden kameramanına, foto muhabirinden editörüne, spikerinden yayın yönetmenine medya sektöründe çalışan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Hibya Haber Ajansı