Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde İl AFAD Merkezi’nde toplantı gerçekleşti.

6 Şubat depremlerinin olduğu gün hep beraber söz konusu mekanda toplandıklarını ve ne yapacaklarını konuştuklarını hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, toplantıda yaptığı açıklamada, “Bugün o günden sonra neler yaptık, hangi çalışmaları yaptık ve şehrimizi depreme hazırlamak için neler yapıyoruz, neler yapacağız, hem ilk başta bunları hem de kış tedbirlerinde neler yapacağımızı planlamak için bir aradayız.” dedi.

Vali Çiçek, 6 Şubat depremleri sürecinde Kayseri’nin tüm kurum, kuruluşları ve vatandaşları ile bölgede akın akın yardıma koştuğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Bizim için en sevindirici AFAD açısında gelişmelerden bir tanesi büyükşehir belediyemiz, milletvekillerimiz, biz, AFAD Müdürlüğü’nün çalışmaları ile Kayseri’de bir AFAD Birlik Müdürlüğü’nün kurulmasına karar verildi. Bu birliğin Kayseri’de olması çok önemli. Bu birlik birebir afetlere müdahale edecek olan tecrübeli kurtarmacılardan oluşuyor. Aynı zamanda ikinci bizim için müjdeli haber de AFAD Lojistik Binamızın yapılıyor olması. O da başlayacak. O da Kayseri için önemli adımlardan birisi. Bu süreçte hem kurum olarak çok çalışmalar gerçekten yapıldı. Hak sahipliğinde bildiğim kadarı ile Çevre-AFAD iş birliği içerisinde iyi yerlerdeyiz.”

Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Afet işleri Daire Başkanlığı’nın çok daha fazla kendileri ile iş birliği yapacağını da dile getirdi.

Olası afetler için ayrı bir alan oluşturduklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeler olarak bu alanda yapmış olduğumuz daha önce çalışmalara ilaveten son süreçte yapılması gereken çalışmaları da gündemimize alıp, Afet İşleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere adeta ayrı bir alan oluşturarak, bu konuda ne yapılması gerektiği, kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisinde üzerimize düşeni yapma yönünde iş birliğini önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, karla mücadelede Kayseri’nin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kış hazırlıkları konusunda zaten belediyeler olarak en önemli alanlarımızdan birisinin bu olduğunun bilincindeyiz. Çok şükür Kayseri tabiriyle ‘karı havada yakalama’ mantığı içerisinde karla mücadelede Kayseri, üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Karayollarımız ve diğer kuruluşlarımız da bu alanda üzerine düşeni yapıyor. Kayseri’miz büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmamaya özen gösteren, ulaşım alanında her türlü gerek araç, gereç gerekse altyapı açısından üzerine düşeni yapmaya özen gösteriyor. Yine Valiliğimiz ile dayanışma içerisinde çalışmalar yapmak suretiyle hem merkezi hem de taşrasıyla Kayseri’mizi daha yaşanılabilir şehre dönüştürmeye gayret gösteriyoruz.”

Hibya Haber Ajansı