Çin Deprem Ağları Merkezi'ne (CENC) göre, Salı günü (Pekin Saati) 2:09'da Aksu Eyaletindeki Wushi İlçesini sarsan depremin merkezi 22 kilometre derinliğindeydi.

CCTV'nin haberine göre, depremin ardından PLA Batı Harekat Alanı Komutanlığı hızlı bir şekilde acil müdahale mekanizmasını devreye soktu ve birlikleri cephe hattına sevk etti. Sincan'daki polis güçleri, depremin vurduğu bölgelerde gece gündüz görev başındaydı.

Salı günü saat 3:00 sularında, Aksu Askeri Tümeni ve Polis Aksu Müfrezesi Wushi Filosu tarafından ortaklaşa düzenlenen bir öncü ekip, deprem sonrası keşif için dağlık bölgedeki merkez üssüne doğru yola çıktı.

Saat 4:00 sularında Kızılsu Kırgız Özerk Vilayeti polis müfrezesi, kurtarma operasyonlarını yürütmek üzere etkilenen Akqi İlçesine memurlar gönderdi. Aksu Askeri Tümeni'nden bir acil durum ekibi, hayatta kalanları arama ve kurtarmaya yardımcı olmak için kurtarma araçlarıyla birlikte Wushi İlçesindeki Yamansu Kasabasına gitti.

Saat 13:00 itibariyle, Sincan Silahlı Polisinin üç kademesinden 678 memur ön cephedeki kurtarma çalışmalarına katıldı. Bunlar arasında 51 memur afet denetimi ve risk azaltma operasyonlarını yürütmek üzere deprem merkezine ulaştı.

Sincan'da Salı günü öğle saatlerinden itibaren 3.0 veya üzeri büyüklükte 56 artçı sarsıntı kaydedildi.

Çin Demiryolları Urumçi Bürosu, demiryolu hatlarını kapattı ve etkilenen bölgelerde çalışan trenleri durdururken, demiryolu hattı boyunca raylar, köprüler, sinyalizasyon ekipmanları, istasyon binaları ve diğer tesisler üzerinde kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.

Hibya Haber Ajansı