İstanbul’un içme suyu sorunu, yıllarca ihmal edildi diyen Ekrem İmamoğlu, “Melen Barajı’nın da onların tarifiyle, 10 yıl önce temeli attıklarında, ‘2 yılda bitireceğiz. Hatta şu gün, şu saatte açılışını yapacağız’ şeklinde reklamı yapıldı. Hatırlayınız lütfen; 2019 yılında seçim sürecinde, bugün de yaptığımız gibi, teknik olarak İstanbul'un geleceğine dair projelerimizi, gerçekten ciddi bir vizyonla, beklentileri karşılayıcı bir içerikle anlatırken, bizi, ‘Konulardan bi haber’ diye suçlayarak, ‘Bilmiyorlar ama, 2050 yılına kadar İstanbul'un su sorununu çözdük’ diye Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları oldu. Projeler iptal oldu ve şu anda bir muamma. Koca bir gövde, koca bir baraj. Ve artık şöyle diyebiliriz: On milyarlarca liralık zarar.” diye konuştu.

“Melen Barajı'nın bugün adını bile ağızlarına alamıyorlar”

İmamoğlu milyarlarca lira zarar ve ziyana doğru giden bir süreç var diyerek, “Melen Barajı'nın bugün adını bile ağızlarına alamıyorlar. Çünkü, üzülerek söylüyorum, ortada Melen Barajı yok. Ne yazık ki, bir Melen Barajı beceriksizliği, rezaleti ve sefaleti var. Bu çok üzücü. Yani bu, bir belediye başkanının anlatmaktan çok derin üzüntü duyacağı bir meseledir. Melen Barajı'nın bu sürecinin altında imzası bulunanlar ve bunu milletten gizleyenler, şimdi kalkmış İstanbul'a 6 yeni daha baraj vadediyorlar. ‘Siz baraj kelimesini kullanmayın’ demek lazım.” ifadelerini kullandı.

“Elinize yüzünüze bulaştırdınız, O işi biz ele alalım”

İktidar kanadının, Melen Barajı gibi, Kanal İstanbul konusunda da cümle kurmadığına dikkat çeken İmamoğlu, “İkisi, hafızalarda yok sanki. Yani mesela çıkıp şunu da diyemiyorlar: ‘Melen Barajı'nı yapamadık ey halkımız, özür dileriz. Kötü bir mühendislik ürettik ve bu iş olmadı’ diyemiyorlar. Ya da ‘Bunu şöyle çözeceğiz’ diyemiyorlar. Ve bu konuda tam 4 yıldır aralıksız çağrı yapmamıza rağmen, onun için geçen hafta dedim ki, ‘Bu süreci bize teslim edin. Biz bunu alalım. Üzerinde çalışalım. Teknik altyapısı, finansal altyapısı… Ki biz, Melen Barajı'nın etrafındaki çevre yatırımlarını da bitirmek üzereyiz. Buradan tekrar ilan ediyorum: Bırakın Melen Barajı'nı; elinize yüzünüze bulaştırdınız. O işi biz ele alalım ve Melen Barajı'nı biz yapalım.Seçimden seçime, ‘her yol mubah’ anlayışıyla yapılan kampanyalardan bu millet usandı” dedi.

“Bu uçmak neyse, bir türlü yere konamadılar”

İmamoğlu enflasyon rakamlarına da değinerek, “Ben, böyle olunca şöyle, ‘Bak, bak, bak, bak, bak’ diye söylüyorum. Yani bugüne kadar dillerinden düşürmedikleri, ‘İstanbul'u çağ atlatacak. Türkiye'yi uçuracak’ dedikleri. Bu uçmak neyse, bir türlü yere konamadılar. Ha bire havada uçuyorlar. Bir türlü yere konamadılar. Öyle uçuyorlar ki; enflasyonun dünyada çift haneli rakamda bulunduğu ülke sayısı o kadar az ki. Biz, -Allah'a şükür bizi uçurdular- 3 haneliyiz yani.” açıklamasında bulundu.  

Hibya Haber Ajansı