Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ceylanpınar İlçe Örgütü, ilk seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Ceylanpınar Belediye Eşbaşkan adayları Rehşan Yazar ile Uğur Kahraman, DEM Parti Urfa Milletvekili Mithat Sancar, Urfa Barış Anneleri Meclisi Üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Kadınlar, ulusal kıyafetlerle ve sarı-kırmızı-yeşil puşileriyle alanda yerini alırken, gençler, alanda “Yürüten sensin kudretine şükürler olsun” pankartı açtı. 

Kitle ilçe örgütü binasından seçim bürosunun olduğu alana kadar “Jin jîyan azadî” sloganları ile yürüyüş gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı açılış DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Hizni Kılıç’ın konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Belediye Eşbaşkan Adayı Uğur Kahraman, “Yaşana bilir bir şehir yaratmak ve ranta son vermek boynumuzun borcudur. Etnik ayrımcılık yapanlara yol vermeyeceğiz. Belediyemizi kadınlar, öğrenciler ve gençler ile birlikte yöneteceğiz. Halkların belediyesini tesis edeceğiz” diye konuştu. Belediye Eşbaşkan Adayı Rehşan Yazar da ranta son vermeye geldiklerini belirterek “Birlikte yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. 

SANCAR: KAZANACAĞIZ

Ardından söz alan DEM Parti Riha Milletvekili Mithat Sancar, “Serekaniye’yi kazanacağız. Buradan çıkacak güçlü bir irade Türkiye’de Kürt sorununun demokratik çözümü için büyük bir adım olacak. Buradan Ortadoğu’ya oradan da yanı başımızdaki Rojava’ya barış ve eşitlik getirme mücadelesi olacak. Demokratik ulus, halkçı belediyecilik ve eşit yönetim bizi bekliyor. Hep birlikte kazanacağız. Burada yaşayan Kürt, Arap, Türk bütün kimliklerle bunu sağlayacağız” diye konuştu. 

TÜRK’TEN TECRİT VURGUSU

Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise DEM’in kazanmasıyla yurtsever halkın da kazanacağını vurguladı. “Devletin ve iktidarın buraya dönük baskı ve zulümlerine karşı Kürt halkı bir kez olsun baş eğmedi” diyen Türk, devamında şunları söyledi: “İl ya da ilçe fark etmez yerel seçimler bizim için önemlidir. Ancak bizim siyasetimiz Kürt halkını yok etmeye çalışanlara karşı ‘Kürt halkı olarak buradayız’ deme siyasetidir. Davamız, özgürlük, demokrasi davasıdır. Kürt halkının seçilmişleri bugün cezaevlerinde. Her şeyden önce bugün Sayın Öcalan’a dönük müthiş bir tecrit politikası yürütülüyor. Buna karşı cezaevlerinde açlık grevi başlatıldı. Tüm arkadaşlarımızı buradan saygıyla selamlıyoruz.”  

Açılışın ardından kitle Kürtçe seslendirilen şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti.