Kurum'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün gittiğimiz her yerde milletimizin heyecanını görüyoruz. İnsanlar biliyor ki biz yaptığımız her işi eksiksiz yaparız.

İstanbullu çaresiz değil, çare gerçek belediyeciliktir. Ne zaman nereye varacağımızı bildiğimiz, sevdiklerimize en kısa zamanda ulaşabildiğimiz hayaliyle bu hayalin peşinden koşuyoruz.

Bunun için emin olun gece gündüz çalışacağız. Bizi aradığınızda biz metro şantiyesinde olacağız. Hayal ettiğimiz İstanbul için çalışırken bizleri bulacaksınız.

Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız olmuştur. Seçilmeden önce millete 35 ulaşım vaadi verdiler. Bu vaatlerin bugün sadece 4’ünü bitirebildiler. Ulaşımda yüzde 89 başarısız oldular.

Biz İstanbul’u yavaşlatan halkımızı bezdiren bu trafik  çilesini İstanbullu kardeşlerimizle birlikte bitireceğiz. Bunun için uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul diyoruz ve 1 Nisan’dan itibaren İstanbul’un yolunu açmaya geliyoruz.

5 yılda tek bir metro hattı ihalesi yapmadılar. Biz İstanbulumuza bir söz verdik, bunların yarım bıraktıklarını, hafriyat döktüklerini, iptal ettiklerini inşallah biz 1 Nisan sabahı göreve geldiğimizde biz tüm ekibimizle çalışarak İstanbulluların trafik çilesini inşallah hep birlikte bitireceğiz.

Biz geçmişte afette selde yangınlarda milletimize söz verdik. Biz dertliyiz, İstanbul’un sorunlarını çözmek için dertliyiz. Biz istersek yapamayacağımız hiçbir şey yok. Devletin tüm birimleriyle uyum içinde çalışarak bu projeleri gerçekleştireceğiz."

 

Hibya Haber Ajansı