Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2023 yılının son gününde yaptığı yeni yıl konuşmasında şöyle konuştu:

“Hedefimiz hem büyük hem de sade. O da vatandaşlarımızı güzel hayatlara kavuşturmak.”

“İki Toplantı” olarak bilinen Çin Ulusal Halk Meclisi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi’nin yıllık toplantıları şu an başkent Beijing’de düzenleniyor. Ülkenin farklı yerlerinden gelen temsilci ve üyeler, “İki Toplantı”da bir araya gelerek memleket meseleleriyle ilgili öneriler ortaya koyuyor ve bunları değerlendiriyor. Temsilci ve üyelerin önerileri sayesinde halkın yaşam seviyesini yükselten somut adımlar sürekli atılıyor.

Tangdi köyü, Çin’in Zhejiang eyaletinde yer alan küçük bir köydür. Geçtiğimiz 20 yılda köy komitesi başkanı Liu Jianming’in öncülüğünde köylüler, geleneksel orkide dikiminden başlayarak çiçek ve fide endüstrisinin gelişmesiyle adım adım küçük köyü bölgenin güzel bir köyü haline getirdi.

Çin Ulusal Halk Meclisi’nin (ÇUHM) yıllık toplantısına katılan temsilci Liu Jianming, halkın yaşamıyla ilgili konularla her zaman yakından ilgileniyor. 2018 yılında Çin Ulusal Halk Meclisi’nin yıllık toplantısına katıldıktan sonra Liu Jianming,  köyün kalkınmasına odaklandı. Liu Jianming'in gündeme getirdiği, kullanılmayan çiftlik evlerinin yeniden kullanılması, tarımsal yeteneklere kırsal alanlarda istihdam sağlanması ve köylere yönelik özel endüstrilerin geliştirilmesi gibi öneriler hayata geçirildi. Liu Jianming'in katkılarıyla hazırlanan Köylerin Kalkınmasını Teşvik Etme Yasası, 1 Haziran 2021'de yürürlüğe girdi.

2022 yılında Liu, köylülerle beraber kültürel turizmi geliştirdi. 2022 yılında köye gelen turist sayısı 100 bin kişiyi aştı, turizm geliri 8 milyon yuanı geçti. 2023 yılında köyün toplam geliri 4 milyon yuana ulaştı ve köylülerin kişi başına düşen geliri 130 bin yuanı buldu.

Köylülerin maddi durumunu iyileştirdikten sonra Liu Jianming, onların daha zengin bir manevi yaşama kavuşmaları için çaba sarf etmeye başladı. Bu yıl gerçekleştirilen İki Toplantı'da Liu, köylerde sporun teşvik edilmesinin, halkın manevi ve kültürel yaşamını zenginleştirmede büyük rol oynadığını belirtti. Liu, köylülerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla spor altyapısının köylerde geliştirilmesi ve kırsal özellikleri ön plana çıkaran spor etkinliklerinin düzenlenmesini önerdi.

Günümüzdeki Dangdi köyü dört mevsim boyunca güzel çiçek kokularıyla dolu. Köyde yemyeşil orman, renkli çiçekler ve zarif mimariler, güzel bir tablo oluşturuyor.

Liu Jianming, “İsteğim, köylüleri daha güzel yaşama kavuşturmak.” dedi.

Hibya Haber Ajansı