Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün başkent Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, Çin hükümetinin Ukrayna krizinin sona erdirilmesi için başlattığı ikinci tur mekik diplomasisi hakkında bilgi verdi.  

Wang Wenbin, Çin’in Avrasya İşlerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Li Hui’nin geçen hafta sırayla Rusya, AB Genel Merkezi, Polonya, Ukrayna ve Almanya’yı ziyaret ettiğini, bugün de Fransa’da temaslar gerçekleştirdiğini belirtti.

Wang Wenbin, Li Hui’nin ‘‘ikinci tur mekik diplomasisi’’ kapsamında ilgili tüm taraflarla görüşerek, mevcut uzlaşıların artırılması, ateşkes sağlanması, savaşın sona erdirilmesi ve Ukrayna krizinin siyasi yollardan çözülmesi için fikir alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Sözcü, Çin’in çabalarının ilgili taraflarca takdirle karşılandığını dile getirdi.

Hem Rusya hem de Ukrayna’nın kabul edeceği, ilgili tüm tarafların eşit şekilde katılacağı ve barış planlarının adil şekilde ele alınacağı bir uluslararası barış konferansı düzenlenmesini desteklediklerini açıklayan Wang, Çin’in Ukrayna krizinin siyasi yollardan çözülmesinde yapıcı rol oynamaya devam edeceğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı