Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, katıldığı programda konuşarak, 14 Mart’ı modern tıbbın başlangıcı olarak nitelendirildiğini söyledi.

Öğrencilerin her türlü̈ hasta tipi ve hastalık senaryosunu sunan bilgisayar destekli simülatörlerle eğitileceği Simülatör Merkezi müjdesi veren Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Son süreçte de hocamın bir isteği oldu. Hocalarımızın da işinin kolaylaşacağı için buradan paylaşıyorum. Bizler o günün zor koşullarında çalışırdık, artık işler kolaylaşıyor. 1 milyon dolar maliyetli Simülasyon Merkezi feda olsun hocam, sizi kıracak değiliz. 14 Mart malumunuz modern tıbbın başlangıcı olarak nitelendiriliyor. Öyleyse günün koşullarına uygun modern tıbbın ortamını hazırlamak da bizlere, şehrimize, yöneticilerimize yakışır.”


Başkan Büyükkılıç, fedakar sağlık çalışanlarının ellerinden öptüğünü ifade ederek, “Yapmış olduğumuz projelerle, insana verdiğimiz değerle, alacağımız dualarla her zaman daha ileri diyoruz. Sağlık camiası olarak iftihar edilecek bir aileyiz. Bir büyükleri olarak sağlık çalışanlarımızın ellerinden öpüyorum. Onlara bizim çok ihtiyacımız var, kendilerini geliştiren, yetiştiren sağlık çalışanlarımıza” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı