Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden Stellantis, binek araçlarda ortaya koyduğu yüksek performans rakamlarını, ticari araç hamlesi “Pro One” ile de sergilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yılı olağanüstü sonuçlarla geride bırakan Stellantis Pro One, şirketin 2023 için açıkladığı 189,5 milyar Euro net gelirin üçte birini gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti.

Stellantis Pro One’ın küresel pazarlardaki gücünün altını çizen bu yüksek performans, şirketi 2027 yılına kadar ticari araçlarda küresel liderliğe ve Dare Forward 2030 stratejik planında belirtilen hedeflere ulaşma yolunda önemli bir itici güç haline getirdi.

“Üçüncü Motor” bölgesinde pick-up’lara yoğun ilgi

Avrupa 30 pazarında hem ticari araç hem de batarya elektrikli araçlarda devam eden pazar liderliğini pekiştiren Stellantis Pro One, Güney Amerika pazarında 2023 yılını ilk sırada tamamladı.

Stellantis Pro One, Orta Doğu ve Afrika’da ise pazar payını yüzde 7 artırarak 2’nci sıraya yerleşti.  Kuzey Amerika hafif ticari araç segmentinde yüzde 20 pazar payı ile 2’nci sırada yer alan Stellantis Pro One, bölgede ise yılı genel olarak 3’üncü sıraya yükselerek tamamladı.

Stellantis Pro One en müşteri odaklı ürün olmaya aday

Konu hakkında değerlendirme yapan Stellantis Ticari Araçlar Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, “2023 performansımız, Stellantis Pro One'ın Stellantis'in dünya genelindeki faaliyetleri açısından temel oluşturduğunu bir kez daha doğruluyor. Tüm ticari araç serimizin yenilenmesinden ve en kapsamlı elektrikli motor-aktarma seçeneğinden güç alan Stellantis Pro One, tercih edilen en müşteri odaklı ürün olmaya kararlı. Bizi 2027 yılına kadar pazar liderliği hedefimize taşıyacak olanlar müşterilerimizdir” dedi.

 

Avrupa’da yılı büyük bir üstünlükle ticari araç lideri olarak tamamlayan Stellantis Pro One, 2022 yılına kıyasla pazar payını yüzde 30’un üzerine çıkardı ve satışlarını yüzde 15 artırmayı başardı.  

Avustralya ve Japonya’da karavan pazarı lideri

Stellantis markalarından Ram, Avustralya’da 2022'ye kıyasla satışlarını yüzde 13 artırarak rekor seviyeye çıkardı. Fiat Professional ise, Avustralya ve Japonya’da karavan satışlarının desteğiyle yüzde 86 büyüdü ve bölgede rekor bir yılı daha geride bıraktı.

 

Hibya Haber Ajansı