Bakan Bolat, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, Başkan Adlıhan Dere, birliğin yöneticileri, esnaf ve sanatkarlar ile buluştu.

Toplantı aracılığıyla esnafla bir müjdeyi paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Bolat şu açıklamada bulundu:

''Pazartesinden itibaren Antalyalı esnaflarımıza özel Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığı ile 100 milyon TL tutarında destek paketi kullandırılmaya başlanılacaktır. Ayrıca üç büyük kamu bankamız aracılığıyla esnaflarımızın akaryakıt istasyonlarından yapacakları alışverişlerde komisyon indirimine gidilmiştir. Hayırlı olsun.''

2002 yılından bugüne kadar esnafa sağlanan faiz indirimli kredilerin toplam tutarının 458 milyar TL’yi aştığını belirten Bolat şöyle devam etti:

''Yalnızca Antalya ilimizde 2023 yılı içerisinde sağladığımız faiz indirimli kredi tutarı 9,8 milyar TL’yi aşmış bulunmakta, bunun yanında kadın girişimcilerimize özel desteklerimiz hizmete alınmaktadır. Ticaret Bakanlığı olarak, her daim karşımıza çıkan tüm zorlu süreçlerde esnaf kardeşlerimizin yanında olmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz.''

Bolat, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin (AESOB) Başkanı ve yöneticilerine, esnaf ve sanatkarların refahı ve gelişimi adına gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ederek, kendilerine gelecek çalışmalarında başarılar diledi.

Hibya Haber Ajansı