25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Avcılar’da anlamlı bir açılış gerçekleşti. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli tarafından gerçekleştirilen Yeşilkent Kadın Sosyalleşme Evi’nin açılış töreni mahalle sakini kadınlar ile birlikte yapıldı. 

Merkezde kadınlara yönelik seminerler ve eğitimler düzenlenecek, el becerilerine uygun hobi kursları açılacak. Aynı zamanda kadınlar, sosyalleşebilecekleri, birlikte vakit geçirebilecekleri, özel günleri kutlayabilecekleri bir ortamda buluşma imkanı bulacaklar. Şiddete maruz kalan kadınlar ise ilgili birimlere yönlendirilecek.

Açılışta yaptığı konuşmada kadının sosyal ve iş yaşamındaki güç ve dayanışmasına vurgu yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Kadın güçlenmeli. Kadın güçlendikçe, kadına yönelik şiddet de azalacak. Bu duygu ve düşünceyle biz Avcılar’da geçtiğimiz 4 yıl içerisinde 3 tane merkez açtık. Bu 3'üncüsü. Burası da Yeşilkent Mahallemizde imarı yeni yapılan ve yapılaşmanın çok zor olduğu bir mahallede mütevazı ve güzel bir Kadın Sosyalleşme Evi açtık. Kadın güçlendikçe, kadın yan yana geldikçe hem kadının yaşadığı problemler azalacak hem kadın yaşamı, ülkemizi, kentini, mahallesini kesin güzelleştirecektir. Bu düşüncelerle bu merkezi açmış olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Özellikle ifade etmek istiyorum, cezalar mutlaka caydırıcı olmalı. Daha da önemlisi kadın hayatta, sosyal yaşamda, iş yaşamında, eğitim yaşamında eşit haklardan yararlanabilmeli. Bunu sağlamamız lazım. Bunu sağladığımızda şiddet yok olur demiyorum ama kesin olarak azalır. Onun için kadını güçlendirecek hamleler mutlaka yapmamız lazım. Kadının hayattan eşit haklardan yararlandığı koşulları sağlamamız lazım. Bu vesileyle bu merkezin açılışının hayırlara vesilesi olmasını ve kadınların eşitlik, özgürlük hayalinin gerçekleşmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Hibya Haber Ajansı